Fuldans hemma är också träning

Oavsett om du är den som gillar att åka till dansbanan, klubben eller dansstudion så kan vi konstatera att pandemin minst sagt satt sina på spår på utelivet. Det är numera icke existerande. Jag har istället valt att klubba hemma. Kanske du med?

En fredag satt jag ensam hemma i soffan som nästan alla andra helger och drömde mig bort till ett dansgolv med bas, neon och musik. Ju längre jag satt där desto mer kände jag nästan att soffan konsumerade hela mig. Jag började trivas, bli ett med den. Jag och min gröna sammetssoffa. Tro mig jag älskar att sitta ner men nu var det nästan som om jag kände att den inte ville att jag skulle resa mig “sitt kvar här, du behöver inte göra någonting”. PANIK.

Dagen efter köper jag en roterande glödlampa med olika färger, sätter ihop en spellista med mina favoritlåtar och skjuter bort soffan. Den ska inte längre stå mitt i rummet för det ska jag göra. Inte helt smidigt börjar jag dansa till ljuset av min flerfärgade glödlampa. Det är nästan så att jag känner hur soffan dömer mig, så jag blundar. Försöker hitta mina gamla hiphopsteg, 5,6,7 8 mina armar hänger döda längs sidorna. Jag slänger med dem, försöker få igång någon typ av cirkulation. Jag har alltid tyckt att de som dansar med händerna ovanför huvudet är modiga och nu gör jag också det. Hemma är det lätt att våga.

Jag inser ganska snabbt att jag dansar för att behaga. Så som jag gjorde när jag var yngre, för att det skulle se bra ut, dansa men inte för mycket och inte för lite. Dansar som om någon skulle bry sig eller tittar. Dansar med den känslan ett tag tills jag inte orkar fundera över allt som är och har varit jobbigt en tid, utan nu kör jag bara. Nog Johanna. Dansa!

Jag vet inte ens om jag kan kalla det för dans längre men jag äger den här klubben och här får jag göra precis vad och hur jag vill. Jag höjer musiken, skriker med i refrängerna, svettas och slappnar av. Jag dansar som om det vore första och sista gången och när jag känner hur energin sinar tar soffan emot mig med en kram och ett “det där gör vi om”.

Min klubb där jag är VIP är enbart för fuldans, det är en klubb med musiken jag älskar, det är platsen där jag kan släppa veckan som varit och det är där min helg börjar. Om det är något jag skulle vilja att du testar så är det att ta över golvet med dina moves. Det finns ingen som är bättre än vad du är.

Trevlig helg <3
Johanna