De träffades på Medley

Idag är Martin och Eleonora både träningskompisar och sambos. För sju år sedan klev Eleonora in genom portarna på Medley Arena Grosvad i Finspång. Ut kom hon hand i hand med Martin. Förhållandet är lika långt som medlemskapet hos Medley. – Medley är och har varit en sådan stor del av vårat gemensamma liv, det är ganska roligt när man tänker på det, säger Eleonora.

Martin Grönborg och Eleonora Lund, 24 och 23 år gamla, bor tillsammans i en lägenhet i Finspång. Eleonora studerar på lärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem på Campus Norrköping och Martin arbetar som elektriker. Trots sina unga år har de varit tillsammans i sju år.

Första träffen skedde i träningslokalen på Medley Arena Grosvad i Finspång.
– Jag var 16 år och hade precis skaffat mitt första gymkort, berättar Eleonora och fortsätter:
Vi kände till varandra lite sedan tidigare, men lärde verkligen känna varandra på Medley. De har en mysig relaxavdelning med bubbelpool där jag och Martin satt och snackade långt efter träningen, säger Eleonora.

Gymmet – en plats för nya bekantskaper

Efter de första träffarna var Eleonora och Martin snart ett par. Eleonora pratar varmt om hur stor del Medley har varit av deras gemensamma liv och att hon även träffat flera nya vänner genom gymmet.
– Det är en väldigt social plats med mycket härlig energi som smittar av sig. Det är naturligt att hälsa på varandra här och det gör det lätt att inleda samtal, säger Eleonora.

Träningsintresset har alltid funnits hos båda två och de har båda varit aktiva inom idrotten. Martin spelar fortfarande fotboll medan Eleonora inte längre håller på med någon lagidrott. Något som många kan uppleva efter att man slutat med en idrott är att man förutom själva sporten saknar gemenskapen med lagkamraterna.
– När jag slutade med fotbollen kände jag att något saknades i mitt liv, glädjen av att träna och att få vara aktiv tillsammans med andra. På ett gruppträningspass kan du få allt det och pushas till att klara mer, säger Eleonora.

Delat träningsintresse bra för relationen

Eleonora och Martin tränade till en början tillsammans men kom fram till att de hade olika mål med sin träning och gillade olika saker. Idag åker de till gymmet ihop, men Eleonora går på gruppträning medan Martin håller till vid maskinerna. På så vis delar de träningsintresset samtidigt som båda gör det de tycker är roligast – vilket Eleonora ser många fördelar med.
– Vi sporrar och motiverar varandra, vilket är extra bra om någon av oss har en tyngre period, säger Eleonora.
De har också en intern tävling sinsemellan.
– Jag och Martin tävlar om vem som har varit på Medley flest gånger på ett år, jag har vunnit de senaste två åren. Förra året checkade jag in 131 gånger på gymmet, säger Eleonora.

Att träning har positiva effekter på många områden vet vi och för Eleonora och Martin är det även positivt för förhållandet.
– Vi märker tydligt båda två att vi får mer energi för varandra tack vare träningen. Mina relationstips blir därför: var snäll mot den andre, peppa och motivera varandra med allt som händer i livet och börja träna på Medley, avslutar Eleonora och skrattar.

Fotograf: Åke Nyqvist