Busenkel och mustig morotssoppa med stuns i

Hösten är som bekant rotfrukternas säsong och i höstrusket kan en värmande soppa göra gott.

Fyra portioner:

  • Tio morötter
  • Två gula lökar
  • En bit ingefära (ca 20 g)
  • 3 msk grönsaksfond
  • En liter vatten
  • Saft från en apelsin
  • Olja
  • Salt och peppar efter smak

Gör såhär:

1. Skala och hacka morötter och lök i mindre bitar. Riv ingefäran och fräs tillsammans med morötter och lök i olja i en gryta eller stor kastrull.

2. Häll i vattnet och fonden och låt koka tills morötterna är mjuka.

3. Mixa sedan med en stavmixer för en krämigare soppa. Pressa i apelsinen och smaka av med peppar och salt. Önskas lite extra stuns i soppan – riv i lite ingefära till.

Tips: Servera soppan tillsammans med nybakt bröd!