Börja konditionsträna - vi tipsar

Vad kul att du är sugen på att börja konditionsträna! Det finns mängder av olika sätt att träna kondition och vår rekommendation är att välja något som du tycker är kul, då är det större chans att träningen blir av.

Vi rekommenderar dig som är träningsovan att träna minst ett konditionspass i veckan och i takt med att du bli mer träningsvan ökar rekommendationen till 2-3 gånger i veckan. 

Gruppträningspass, konditionsmaskiner på gymmet eller träning ute i naturen, som sagt alternativen är många.

Hur mycket ska jag ta i när jag tränar kondition?
Vid konditionsträning är det enklast att prata i termer av ansträngning. På Medley använder vi oss av en ansträngningsskala. För att få effekt och förbättrad syreupptagningsförmåga bör du träna minst 20-30 min på lätt ansträngande till ansträngande nivå, dvs 60-80% av maximal hjärtfrekvens (maxpuls). 

När du tränat ett tag kan du, förutom att öka antalet pass i veckan, även öka intensiteten eller längden på dina träningspass. 

Exempel på bra konditionspass att börja med
Intervallträning är t ex ett utmärkt sätt att förbättra konditionen. Dessa kan göras både med tidsintervaller, t ex jobba 1 min med högre intensitet och 1 min vila på låg intensitet eller med distansintervaller, t ex springa eller gå snabbt 50 meter och sen jogga eller gå lugnt 50 meter.

För dig som gillar gruppträning har vi ett bra utbud av pass för att förbättra din kondition. Vi rekommenderar alltid att du som är nybörjare startar med våra pass som är utmärkta med en glad gubbe :) Här hittar du alla glada pass!