Bästa instegen till träning hos oss

Vi vill att alla ska hitta en träningsform som passar, ett sätt att röra på sig varje dag som gör en glad och som känns lustfylld. Vi vet att det inte alltid är lätt. Oavsett om man är ung eller senior så kan det vara svårt att hitta just sin grej. Det där som inte gör att det inte känns motigt att dra på sig träningskläderna, utan snarare lite som att klä upp sig till fest.

Hur många är vi inte som provat i princip alla sporter och träningsformer som finns som unga? Själv provade jag fotboll, tennis, friidrott, bandy, orientering med mera med mera. Till slut hittade jag mina grejer, det som inte gör att det känns som träning, utan bara som en del av mitt liv, en del av min vardag. För mig var det löpning och längdskidåkning, och för att det ska funka optimalt, blir det också en del styrketräning på gymmet. Just styrketräningen har jag underskattat tidigare!

Men hur gör man då för att hitta sin grej? Prova, prova och prova är min bästa rekommendation. Innan man provat, och ge det gärna fler chanser än en, så kan man ju egentligen inte avfärda något. Det är som att säga att man inte gillar sill, utan att faktiskt ha smakat sill.

Vår vision är att inspirera fler till ett aktivt, friskare och gladare liv. Hur kan vi då göra det, hur kan vi bidra för att göra det enkelt att komma igång, hitta det du gillar och att du faktiskt bibehåller träningen, år efter år?

Det är enkelt att säga låga trösklar, trivsam atmosfär och hjälpsam personal. Men vi menar det verkligen. Och vi jobbar varje dag för att förfina och bredda vårt utbud, hjälpa till på alla sätt vi kan genom din träningsresa - stötta, peppa och komma med glada tillrop. Vi tror verkligen på att den personliga kontakten på våra anläggningar bidrar till att många stannar hos oss länge. Att det är mötet mellan människor, det sociala samspelet, inte bara med oss som jobbar här utan även mellan alla er som tränar hos oss som bidrar till att göra det till ett trevligt ställe att vara på. Ett ställe dit man med glädje vill gå för att träna och umgås.

Så går det till när du blir medlem hos oss:

· Du får, om du vill, ett enskilt samtal med instruktör för att prata igenom vad du vill uppnå med din träning och för att ta fram ett förslag på träningsprogram anpassat för just dig

· Du får en genomgång av de övningar som ingår i ditt träningsprogram och förslag på bra gruppträningspass att börja med utifrån dina behov

Bästa instegen för dig som är träningsovan:

· Våra lufttrycksmaskiner i gymmet - lite enklare maskiner som inte kräver några avancerade inställningar

· Våra gruppträningspass i Glada linjen (märkta med en glad gubbe) - pass som genomsyras av enkelhet och glädje, som till exempel cirkelträning, dansmix, yoga, core och gympa

· Våra vattenträningspass (märkta med glad gubbe) - skonsam och funktionell träning för alla åldrar, prova till exempel cirkelträning eller zumba i vatten

· Simning - en utmärkt motionsform som går att utveckla nästan hur långt som helst med till exempel nya simsätt

Jag hoppas att du har fått en liten inblick i hur det är att träna hos oss och hur vi kan hjälpa dig att hitta en träningsform som passar dig. Det är ju faktiskt så, att är det roligt så blir träningen också av och det kommer att bli en naturlig rutin några gånger i veckan.

Och du, tveka inte att prata med oss på anläggningen om du har frågor, vill ha tips, råd eller hjälp. Och vi vill väldigt gärna ha din input, så om du har feedback till oss, oavsett om det gäller önskemål kring gruppträningspass, utrustning i gymmet, städning av duschar eller utbudet i caféet - säg till. Utan din feedback kan vi aldrig bli så bra som vi vill vara!

Lycka till med att hitta träningen som gör just dig glad!
/Claes