Barnkalaset som är roligt för alla

Ditt barn har blivit ett år äldre och naturligtvis ska det firas på bästa möjliga sätt. Förväntningarna är stora och höjdpunkten är förstås kalaset med kompisarna. Hur ska man då göra för att få till det där perfekta och lagom ambitiösa kalaset som alla eftersträvar? Medley har sin lösning på det men det finns såklart fler.

Bjuda få eller alla? Behöver man ha ett tema för barnkalaset? Vilka aktiviteter är roliga och genomförbara? Vad ska man bjuda på? Allergier? Frågorna är många när det är dags för de små att bjuda till barnkalas och för föräldrarna kan det lätt kännas övermäktigt. Men det behöver inte vara så svårt eller kostsamt.

Det viktigaste med ett barnkalas är att födelsedagsbarnet känner sig firad och har roligt. Börja med att bestämma hur många barn som ska bjudas, då är det lättare att gå vidare med planeringen. När det är bestämt handlar det om att skapa ett par roliga och minnesvärda timmar för födelsedagsbarnet och gästerna.

Lekar och aktiviteter behövs för att hålla stämningen på topp. Beroende på ålder finns det otaliga sysselsättningar för ett gäng kalassugna barn. De klassiska lekarna dansstopp, skattjakt, fiskedamm och rebusar passar fint för de yngre barnen. Att ha ett tema för barnkalaset är inget måste, men den som vill kan vara kreativ med mat, fika och lekar. Varför inte göra ett tåg av glassblock med kex som hjul? En igelkott av potatismos med korvar som taggar. Tänk återigen på att det inte måste vara avancerat, det viktigaste är att ha roligt.

För de äldre barnen kan det krävas lite mer för att underhålla och konkurrera med till exempel TV-spel. Att välja ut en mindre grupp och hitta på något utanför hemmet kan vara en god idé. Är det sommar kan man vara ute i parker och skogar. Vi på Medley har självklart badkalas som favorittema. 

Badkalas

Vi är experter på barnkalas och tycker självklart att de bäst spenderas i vatten. Badkalas hos oss är gjort för att barnen ska ha roligt, men också för att ni föräldrar ska få en lugn och trevlig upplevelse, så att ni kan vara med ert barn och gästerna istället för att fokusera på allt runtomkring.

Beroende på vilket bad ni vill besöka ser uppläggen lite olika ut. I vårt grundupplägg kan upp till tio kalasglada barn komma, men vi hittar naturligtvis lösningar för fler. Vi bjuder bland annat på korv med bröd, fika, glass, present till födelsedagsbarnet och naturligtvis kaffe till medföljande föräldrar.

I vattnet leker ni lekar, plaskar och har kul. Efter så många barnkalas som vi har arrangerat så vet vi vad som krävs för att barnen ska gå från kalaset med ett leende på läpparna. Och det bästa av allt, ni lämnar när kalaset är slut och vi fixar städningen!

Pris för barnkalas, mer information om upplägg och bokning hittar ni på varje centers lokala sida.