Aprilutmaning | Burpees

Aprilutmaning skulle kunna jämföras med att gå ut med soporna, torka golvlister eller att försöka skära i en omogen avokado. Jobbigt helt enkelt. Kanske inte den anledningen man drömmer om, men allt är inte superkul. Så låt oss ha lite okul ihop.

Okul, kanske inte är korrekt svenska men det som är korrekt är att det kommer göra dig gott att joina oss i denna utmaning. Dessutom blir allt roligare tillsammans.

Hur du gör en burpee 

  • Stå med fötterna axelbrett isär och armarna vid sidorna.
  • Sänk dig ner i en squat position och placera händerna på golvet.
  • Sparka eller kliv tillbaka benen till en plankposition.
  • Hoppa eller stega benen framåt för att återgå till en knäböj.
  • Återgå till stående position.

Utmaningen: Vi ska göra 30 burpees per dag! Kuuuuul!

Upplägg

V1.  Under första veckan i April är målet att efter dagens slut ha gjort 30 burpees. Det spelar ingen roll när och var du gör dina burpees, inte heller hur många du gör i följd. Utan du ska enbart fokusera på att få ihop dina 30 burpees totalt.

V2. Under vecka två så blir det lite kämpigare, nu ska du varje dag göra 10 burpees åt gången. Det spelar ingen roll hur fort du gör dem men gör 10 åt gången, 3 gånger per dag, så att du sammanlagt fått ihop 30 stycken vid dagens slut.

V3. Under vecka 3 adderar vi ytterligare en svårighetsgrad. Du ska nu göra 10 burpees med en minuts vila mellan varje set. Vilket då betyder att du gör 30 burpees under en kortare tid, men med en minuts vila mellan var tionde burpee.

V4. Sista veckan! Nu kör vi alla 30 burpees i ett svep utan vila emellan. 30 st varje dag. Det här klarar vi!

Och vet du vad det mest fantastiska är, när du gjort alla dessa burpees så innebär det att du under Maj totalt gjort hela 900 stycken burpees! Det är ju helt otroligt. Grattis i förskott!

(Tycker du inte att det räcker? Det är absolut tillåtet att göra 100 stycken till så att du når upp till jämna fina 1 000 stycken på en månad)