87-årige Gunnar - en sann förebild och inspiratör

Gunnar tränar 3 dagar i veckan 52 veckor om året och är ett levande bevis på att träning och en aktiv livsstil gör nytta under hela livet. En sann förebild och inspiratör för alla ute i Sverige.

87-årige Gunnar Fjellgren har tränat på Medley Vilundabadet, sedan öppningen 2009.

Vad gillar du med Medley? Varför väljer du att komma till oss?

- Medley är det absolut bästa alternativet som finns! Allting finns samlat under samma tak vilket gör att jag inte behöver bestämma vad jag vill träna förrän jag ska byta om; gym, gruppträning eller bad. Vilken lyx att kunna välja vad man vill!

- Ni gör ett jättefint och viktigt jobb varje dag för mig och väldigt många andra. Ni är så trevliga och jag känner mig alltid välkommen när jag kommer hit, det är en sån fin känsla. Sen är det bra att jag kan hjälpa till när jag ser något som behöver lagas eller förbättras, på sätt blir ju Medley ännu bättre!

Hur ser en vanlig dag ut för dig på Medley?

- Jag tränar alltid 3 dagar i veckan. Det börjar med att jag cyklar 2,5 km hemifrån till Medley. Sommar som vinter. Det kan vara lite isigt på vintern, men det går bra, bara man tar det lite lugnt, berättar Gunnar.

- Jag börjar på gymmet, gärna på löpbandet, sedan tar jag ett varv styrketräning. Finns det ett cykelpass eller Medley Station på schemat tackar jag ju inte nej, då kör jag gärna det. Sist tar jag mig ner till bassängen och simmar. Alltid 500 m eller 1000 m, lite beroende på hur kroppen känns. Numera tar det 50 min att simma 1000 m. Förr tog det runt 35 min, men det gör inget, nu får jag ju mer tid i bassägen, säger Gunnar och ler.

- Efter duschen cyklar jag tillbaka hem. Då tar jag mig en smörgås och sover 30 minuter, då är jag ganska trött faktiskt, men nöjd!

Märker du att träningen gör någon skillnad?

- Oh ja! Jag gör konditionstest och mäter muskelmassan här på Medley två gånger om året och då kan jag se svart på vitt att även i min ålder så ökar muskelmassan vid styrketräning och konditionen blir inte heller den sämre, tvärtom. Det har jag bevis på!