Babysim

Babysim är en rolig och mysig aktivitet för både föräldrar och barn.

Våra kurser i babysim och minisim ger dig och ditt barn en god vattenvana så att ni tillsammans kan upptäcka glädjen och tryggheten i vatten. Vi arbetar hela tiden med säkerhet och självräddningsövningar. I och med att ditt barn får en ökad trygghet klarar de sig bättre om de skulle råka trilla i vattnet av misstag. Efter babysim och minisim erbjuder vi såklart simskola för barn i alla åldrar.

Ditt barn kan börja på babysim när det är 3 månader gammalt och naveln har läkt. Minst en vuxen är alltid med i vattnet. Utbudet av simkurser på de olika anläggningarna varierar.

Babysim

Babysim steg 1

Ålder:
Från ca 3-11 månader.
Förkunskaper:
Inga förkunskaper krävs.
Målsättning:
Att få barnet att upptäcka vattenglädje, och på ett harmoniskt och avslappnande sätt få både barn och föräldrar att känna sig trygga i vattnet. Vi vänjer barnet att få vatten över huvudet med hjälp av vattenkannor. De som vill kan få prova på att dyka.

Babysim steg 2

Ålder:
Ha gått Babysim steg 1
Målsättning:
Att få barnet att känna sig alltmer tryggt och självständigt i vattnet och utvecklar övningarna från steg 1. Vi börjar öva på att barnet "simmar" mellan föräldrarna. Vi använder olika simhjälpmedel.

Babysim steg 3

Förkunskaper:
Ha gått Babysim steg 2
Målsättning:
Att utveckla babysimmet och lägga ett större fokus på vattensäkerhet. Barnet får ta sig lite längre sträckor, lära sig att dyka och det viktiga momentet att rotera till rygg.

Babysim steg 4

Förkunskaper:
Ha gått steg 3
Målsättning:
Här fortsätter vi att utveckla babysimmet och lägga fokus på vattensäkerhet.