Erbjudande - 20 % rabatt på träningsmedlemskap och vi bjuder på adminavgiften (värde 295 kr)!
null

Överlevnadstaktik för oss som gillar sommaren

Jahopp då är det höst igen. Vi pumpas med artiklar om hur mysigt allting är. Tända ljus, grytor, löv, ullfiltar och tesorter. Själv känner jag bara “nej, inte igen, jag är inte redo”.


Jag har alltid förvånats över de som gillar höst och vinter mer än vår och sommar. Förvånats och med stor respekt frågat mig hur de här personerna tänker? I teorin låter det såklart härligt med all snö och hemmamys men för mig betyder det också ökad trötthet och lite av en livskris. 

Jag förstår att du kanske tänker att det här ska mynna ut i nån peppig slutkläm men det gör det tyvärr inte. Utan det här är ren och skär självömkan och överlevnadstaktik. Hela mitt liv har jag fått höra att det handlar om inställning och att jag borde vara glad över att vi har årstider här i Sverige. Och även om vissa vaknar och väljer humör (på riktigt vilka är ni?) så är jag en sån som känner efter. Och det jag känner just nu är sorg. En sorg över att jag inte tog tillvara på sommaren tillräckligt, att jag borde ätit d-vitamin redan från juli, att jag inte badade tillräckligt och jag som inte grillat en enda gång! Inte heller kan jag titta in i frysen och hitta svamp och bär utan där ekar det tomt av höstens festligheter. 

Så vad är egentligen min överlevnadstaktik? 

Överlevnadstaktik är vad du gör det till och vet du vad, är det outhärdligt sök hjälp. Jag går till psykolog och har en meditations-app som jag precis börjat lyssna på. För det är grejen med överlevnad. Vi ger aldrig upp och en dag kanske vi vaknar upp till en riktigt bra dag. Hoppas! Jag håller tummarna för oss alla. 

Må våren komma snabbt :) Och kom ihåg att du är viktig. 

Kram Johanna